Хасково

530 полицаи ще охраняват местните избори в Хасковско

530 полицаи, жандармеристи, пожарникари ще се включат в охраната на обществения ред и изборните секции за вота на 27 октомври в Хасковска област, съобщават от полицията.

До приключването на изборите на публични места и в районите на изборните секции ще има засилено полицейско присъствие и мобилни екипи. Създадена е организация за незабавно реагиране и проверка на постъпващите сигнали за нарушения на изборния процес и обществения ред. Договорени са механизмите за координиране на взаимодействията с прокуратурата и Общинската избирателна комисия при проверка на сигналите.

В ОД МВР-Хасково и Районните управления на полицията в региона са сформирани оперативни щабове, които ще поддържат непрекъснат контакт с всички организации, имащи отношение към вота и ще се създаде организация за осигуряване на спокойна обстановка за провеждането на изборите. Изготвен е план за засилени мерки за охрана на обществения ред в областта преди, по време и след приключването на изборите.

В изборните помещения няма да бъдат допускани лица с поведение, накърняващо добрите нрави, въоръжени лица или хора носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Охраната на изборните места приключва след края на изборния ден, по указание на председателя на съответната избирателна комисия.

Полицаите се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Дирекция „Български документи за самоличност“ издава лични карти и удостоверения с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. Поради очаквано големия брой искания за издаването на тези документи в дните преди и по време на самите изборите е създадена организация за въвеждане и на удължено работно време на тези звена.

Всички новини за Местни избори 2019

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Василев
Василев
25.10.2019 13:33 13:33

Да живее дружбата между ГЕРБ И ДПС,тя е като слънцето и въздуха за всяко живо същество.ПОБЕДА

Back to top button