Хасково

След решение на ВАС: общината продължава поръчката за Общия устройствен план на Хасково

Обществената поръчка за изработването на Общия устройствен план на община Хасково, включващ екологична оценка и оценка за съвместимост се подновява, съобщават от кметството.

Това става след решение на Върховния административен съд, с което се оставя в сила решението на Комисията за защита на конкуренцията – с него са отхвърлени жалбите срещу процедурата за изработване на Общия устройствен план.

КЗК е преценила жалбите за допустими и ги е разгледала по същество. Обсъдила е доводите и е приела, че не са осъществени твърдяните с жалбите нарушения на материалноправни норми. Неоснователни са и основните твърдения в касационните жалби, касаещи вида на процедурата, се казва в решението на съда, което е окончателно.

Haskovo.info припомня, че след последното отхвърляне на явили се кандидати за поръчката, от общината приложиха процедура на договаряне без предварително обявление. Покана за участие беше изпратена до „Урбика“ – София и ДЗЗД „Планконсулт Хасково“ – София. Това доведе до протест от страна на архитекти.

Комисията за разглеждане и оценка на офертите ще продължи своята работа. Предстои да бъде избран изпълнител от поканените двама участника, допълват от кметството.

Жалба до КЗК спря процедурата за Общия устройствен план на Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.10.2019 16:49 16:49

Альоооооо архитектитееее? Само забавихте нещата, ако не бяхте скачали като палета до сега парка щеше да е готов..ама пусто ненаправения парк е основен аргумент на ГЕРБ срещу техни яси кмет Беливанов, как да им развалиш стратегията… драскаш докато омжеш .Ам добре че съда ви солжи на място….малко геч

Back to top button