Регион

Духова музика за рождения ден на Димитровград

Концертът на духовите оркестри

Концертът на духовите оркестри

Димитровград празнува 62-я си рожден ден днес. Градът е създаден с указ на Министерски съвет от 2 септември 1947 г. за сливане на селата Раковски, Черноконево и Марийно и обявяването им за град с това име.

Кметът на общината Стефан Димитров официално откри тържествата снощи. Тази година градът е домакин и на националните чествания, посветени на 130-годишнината на духовата музика в България. 4 оркестъра- на Силистра, Добрич, Враца и Перник с мажоретен състав дефилираха по централния бул. „България“ в Димитровград, след което свириха като един, водени от Доцо Вътков- диригент на Забавно-духов оркестър- Димитровград. Прозвучаха „Чешка полка“, „Дунавско хоро“ и „Един завет“.

Изложба за Димитровград

За деня на града бе открита и изложба със снимки от създаването на Димитровград

Благодарности към община Димитровград за организирания празник поднесе първият заместник-председател на Съюза на музикалните и танцови дейци в България Ангел Ангелски. Всички оркестри, които участваха в концерта, който продължи до 22.30 ч. получиха плакети и благодарствени грамоти за участието им в VІІ национални празници на духовите оркестри от Община Димитровград.

Духова музика и днес ще огласи Димитровград и втория в общината град- Меричлери, където в 18 ч. ще свири оркестърът на ВВС-Пловдив. В същия час на малката сцена на бул. „България“ е концертът на оркестъра от Ловеч, а в 19:45 ч. започва дефиле в три лъча– от бул. „България“, от бул. „Раковски“ (запад) и от бул. „Раковски“ (изток) към централния площад „България“, където отново ще свири сборен духов оркестър. От 20:40 ч. е специалната програма, подготвена за 62-я рожден ден на Димитровград.

 Концерт  Концерт

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button