Регион

Гласуваме за кметове и общински съветници

Днес се провеждат избори за кметове на общини, общински съветници и кметове на кметства.

Изборният ден започва в 7 и свършва в 20 часа. След този час до гласуване се допускат само избирателите, които чакат пред изборното помещение, като член на комисията събира документите им за самоличност. Гласуването може да продължи не по-късно от 21 ч.

На местни избори в Хасковска област гласоподавателят получава минимум две и максимум три различни бюлетини. Видовете са бюлетина за кмет на община, бюлетина за избор на общински съветници, бюлетина за избор на кмет на кметство.

Гласува се със знак X или V, изписан със синя химикалка, в рамките на квадратчето с номера на кандидата в бюлетината.

Поставянето на каквито и да било други знаци, където и да е по бюлетината я прави невалидна. Може да се постави знак само в едно квадратче и вотът трябва да е недвусмислен – в противен случай гласът е недействителен.

Гласуването преференциално не е задължително. Имате право да посочите само един предпочитан кандидат за съветник. Бюлетината за общински съветници е недействителна, ако е отбелязан вот само в кръгче, но не и в квадратче отляво на бюлетината.

Избирател, който сгреши при поставянето на знака, изразяващ неговия вот, може да върне сгъната сгрешената бюлетина на секционната избирателна комисия и да получи нова бюлетина за гласуване от същия вид. Това право се предоставя на избирателя само веднъж.

Всички новини за Местни избори 2019

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button