Хасково

До 10 000 лева глоба за рудника, в който загина 32-годишен миньор

Иван Богданов

Иван Богданов

Приключи проверката на Инспекцията по труда в рудник „Чала“, където преди две седмици загина 32-годишен мъж от Кърджали, съобщи за Haskovo.info началникът на хасковската дирекция Иван Богданов. Актът на собственика на мината – „Горубсо“ вече е съставен. По закон санкцията започва от 2 500 при първо нарушение и стига до 10 000 лева.

Докладът от проверката ще бъде изпратен на прокуратурата, НОИ, работодателя и семейството на загиналия. Всяка от страните има право да обжалва констатациите, но това не отменя наложения вече акт, допълни Богданов.

Тепърва предстои от Националния осигурителен институт да решат дали злополуката ще бъде определена като трудова, но щом е станала на работното място по време на работа, то тя е такава, каза още Иван Богданов.

Haskovo.info припомня, че 32-годишният миньор загина след като в нощта срещу 19 август бе затиснат от вагонетки в рудника. Той бе докаран в хасковската болница, където почина няколко часа по-късно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button