Хасково

Нови два сигнала за изборни нарушения в Хасково

Нови два сигнала за нарушения са постъпили в Общинската избирателна комисия в Хасково.

Първият е за недопускане на представители на коалиция в секции 119 и 120 в село Узунджово. Мотивът на комисията е, че лицата, представящи се за пълномощници нямат печати. Извършена е проверка на място. На председателите на СИК 119 и 120 е указано, че следва да допуснат в изборните помещения представители на коалицията.

Коалицията няма печат, поради което не би могло на издадените пълномощни да бъде поставен такъв. Председателите са уведомени, че на територията на община Хасково са регистрирани за участие в изборите и други коалиции, които също нямат печати.

Малко по-късно в ОИК по телефона е постъпил сигнал за извършени нарушения в СИК 126. Според сигнала в секцията предварително откъсвали отрязъците с номерата на бюлетините и ги пускали в определена затова кутия.

При извършена проверка на място се е установило, че на всички налични в секцията бюлетини за всички видове избори отрязъците не са откъснати. Така сигналът е отхвърлен като неоснователен.

Haskovo.info припомня, че по-рано имаше и сигнал до ОИК, че печатът в СИК 102 в ПГТ „Александър Паскалев“ не е маркиран. Проверката на комисията показа, че печатът е маркиран и сигналът беше определен като неоснователен.

Всички новини за Местни избори 2019

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button