Хасково

Опашки в ОИК и сутринта заради многото сгрешени протоколи от секциите

Над 50 секции още не бяха предали сутринта бюлетините и протоколите от вчерашния местен вот в Общинската избирателна комисия в Хасково. Секциите в община Хасково са 151.

Коридорите на Бизнесцентъра, където се намира ОИК, са пълни с членове на секции. Хора има и в киносалона. От комисията обясниха пред Haskovo.info, че забавянето идва заради многото сгрешени протоколи. Отделно, бюлетините в над 10 секции ще бъдат повторно броени. За това обаче трябва да се съберат всички членове на съответните секции, което също отнема много време.

ОИК

Членове на секции се жалваха, че чакат от полунощ. Те се оплакаха, че методическите указания за попълването на протоколите са изключително сложни и затова се получават многото грешки. Най-трудно било да ги попълнят по-възрастните членове на секции.

Всички новини за Местни избори 2019

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
избирател
избирател
28.10.2019 10:30 10:30

Докато не забранят пенсионери да са в тези СИК , така ще е. Млади хора се затрудняват акво остава за 80 годишни баби и дядовци…и ОИК може да си ги „редактира“ тия протоколи както си поиска

Анонимен
Анонимен
28.10.2019 10:54 10:54

Манго виновен неграмотен. От бабите има и на младите сивото да влеят. Едни баби от хасковско село. Моето внуче мина с 6, а другата, а пък моето със 7,прости ли са, прости ли са ми кажете бабушки хахаха манговци в бг са номер 1, те определят вътрешната и външната политика на бг и света

таралеж
таралеж
28.10.2019 12:25 12:25

Нарочно са сгрешени, за да се драска по тях и да се нагласят „правилните“ резултати. Ами след като са грешни членовете на комисиите да не получават възнаграждение. Нали се плаща за добре свършена работа?

Back to top button