Опашки в ОИК и сутринта заради многото сгрешени протоколи от секциите

Хасково

Над 50 секции още не бяха предали сутринта бюлетините и протоколите от вчерашния местен вот в Общинската избирателна комисия в Хасково. Секциите в община Хасково са 151.

Коридорите на Бизнесцентъра, където се намира ОИК, са пълни с членове на секции. Хора има и в киносалона. От комисията обясниха пред Haskovo.info, че забавянето идва заради многото сгрешени протоколи. Отделно, бюлетините в над 10 секции ще бъдат повторно броени. За това обаче трябва да се съберат всички членове на съответните секции, което също отнема много време.

ОИК

Членове на секции се жалваха, че чакат от полунощ. Те се оплакаха, че методическите указания за попълването на протоколите са изключително сложни и затова се получават многото грешки. Най-трудно било да ги попълнят по-възрастните членове на секции.

Всички новини за Местни избори 2019

3 коментара

  • Докато не забранят пенсионери да са в тези СИК , така ще е. Млади хора се затрудняват акво остава за 80 годишни баби и дядовци…и ОИК може да си ги „редактира“ тия протоколи както си поиска

  • Манго виновен неграмотен. От бабите има и на младите сивото да влеят. Едни баби от хасковско село. Моето внуче мина с 6, а другата, а пък моето със 7,прости ли са, прости ли са ми кажете бабушки хахаха манговци в бг са номер 1, те определят вътрешната и външната политика на бг и света

  • Нарочно са сгрешени, за да се драска по тях и да се нагласят „правилните“ резултати. Ами след като са грешни членовете на комисиите да не получават възнаграждение. Нали се плаща за добре свършена работа?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.