Регион

„Лира“ за вицепрезидента Марин и кмета на Димитровград

ЧРД ДимитровградС военни почести и караул Димитровград посрещна вицепрезидента на Република България Ангел Марин. Под неговия патронаж се провеждат VІІ национални празници на духовите оркестри, на които градът е домакин. Те са посветени на 130 годишнината на духовата музика в България.

Ген. Марин пристигна в Димитровград с проф. Светла Тошкова– началник на кабинета му. Посрещнаха ги областният управител на Хасково Румен Данев, кметът Стефан Димитров и председателят на местния парламент Катя Чалъкова. След церемонията за издигане на националното знаме от почетен караул на хасковското поделение 52 740, официални гости и домакини заеха местата си на сцената. Четиримата депутати от ГЕРБ, Емилия Масларова и Ангел Найденов от БСП бяха политическите лица, уважили празника.

Посрещането на МаринДимитровград да се превърна в средище за развитие на младите хора, културата и изкуството. Да ги съхраним и да покажем, че той може да бъде техен уютен дом, пожела в приветствието по повод рождения ден на града Стефан Димитров.

Създаването на Димитровград е велико дело. Той е символ на строителство, подем, съзидание, дръзновение и ентусиазъм, каза в поздравителното си слово по повод 62 г. Димитровград и 130 г. духова музика в България вицепрезидентът. Нима можем да си представим българската армия без духовия оркестър?! Нима можем да си представим живота- в делник и празник, без духовата музика?!- попита риторично той и призова да отдадем заслуженото на българските оркестри- военни и граждански, които имат своя несъмнен принос за развитието на музикалното изкуство и култура.

Посрещането на МаринОт името на Съюза на музикалните и танцовите дейци в България Вицепрезидентът Ангел Марин и кметът на Димитровград Стефан Димитров снощи получиха почетната награда на съюза „Лира” за приноса им към развитието на българската музикална култура и доброто партньорство при организирането на националните оркестрови празници.

Най-високото отличие на Съюза на музикалните и танцови дейци в България- „Златна лира“ получи и композиторът, аранжор и музикален педагог Борис Вълканов. По-рано през деня на тържествена сесия на общинския съвет той бе удостоен със званието почетен гражданин на Димитровград.

 Ангел Марин и Стефан Димитров  Ангел Марин и Стефан Димитров

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button