Регион

Борис Вълканов стана почетен гражданин на Димитровград

Борис Вълканов благодари от трибуната на общинските съветници и на семейството си

Борис Вълканов благодари на общинските съветници и на семейството си

С пълно единодушие съветниците на Димитровград избраха за 40-я почетен гражданин музикалния педагог, композитор и аранжор Борис Вълканов. Това се случи на тържествена сесия по повод празника на града на младостта.

Вносители на докладната записка са председателката на ОбС Катя Чалъкова, кметът на общината Стефан Димитров и председателите на всички съветнически групи. Документът бе оформен, като цветен сборник от 24 страници , озаглавен „За Борис Вълканов“.

В него са изброени по-значимите събития и факти от творческия път на музикалния педагог, мнения за него от композиторите Стефан Диомов и Борис Карадимчев, както и от певицата Есил Дюран, която е негово откритие. Книжката включва подбрани статии и интервюта от местната и регионална преса.

Б. Вълканов отправи поздрав - изненада с изпълнение на ВГ  Звездните момичета

Б. Вълканов отправи поздрав – изненада с изпълнение на ВГ Звездните момичета

В края на сборника своите послания към Борис Вълканов са отправили Акустично-джазово трио Димитровград със солистка Мария Арнаудова, която е предоставила от личния си архив част от снимките в сборника. Вокална група „Звездните момичета“, с които Вълканов работи в последните 10 години също присъстват в сборника с думи на признателност.

Борис Вълканов получи и най-високото отличие на Съюза на музикалните и танцови дейци в България- „Златна лира“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button