Хасково

По-малко „рядко щастие“ в Хасково през август

д-р Снежана Иванова

д-р Снежана Иванова

Случаите на ентероколит през август тази година в хасковска област са 159, което е с 31 по-малко в сравнение с миналата, съобщи д-р Снежана Иванова – директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РИОКОЗ Хасково. През юли случаите са били 177.

В Хасково няма регистриран случай на дизентерия през август и това вероятно се дължи на добрата лична хигиена, допълни д-р Иванова. 17 са случаите на салмонелоза.

При болестите, пренасяни от кърлежи, се наблюдава намаляване на случаите. През август в областта са регистрирани 16 марсилски трески. От тях лабораторно потвърдени са само 3. Нито един от изпратените за изследване кърлежи не е бил заразен, допълни д-р Иванова.

В Хасковска област няма нито един потвърден случай на свински грип. Общо за страната те са 64. От стотиците изследвани в кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване на СПИН нито един не е с положителен резултат, каза още главният епидемиолог на областта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
щастливец
щастливец
03.09.2009 16:16 16:16

Да им е сладко на читателите 🙂

Back to top button