Хасково

Със 117 лева пенсия хасковлийка гледа внуче и дъщеря

Зиля и Ашегюл

Зиля и Ашегюл

63-годишната Зиля от Хасково е майка, баща и баба на 11-годишната Ашегюл. Възрастната жена гледа внучката си, поддържа къщата и се грижи за психично болната си дъщеря с пенсията си от 117 лева. Въпреки нелекото си ежедневие, Зиля разказа пред Haskovo.info за тежката си съдба с усмивка, защото знае, че тя е единствената опора в семейството. Бащата на Ашегюл се е развел с майка й и не им помага въобще. 

„Парите не стигат, ама какво да правим. Платих преди малко ток 55 лева, ще дам сега и за водата и почти нищо няма да ми остане“, разказа Зиля. Въпреки това криво-ляво е успяла да осигури най-нужното за първия учебен ден на внучката си, която тази година ще бъде в V клас.

Зиля и Ашегюл днес дойдоха пред Социално подпомагане, където за осма поредна година Снежана Гарабед раздава скромен обяд, осигурен от бизнесмените Тенчо Лилянов и Даниел Гаргов. В торбичите за социално слабите имаше по едно кюфте, кебапче, питка хляб и вафла за десерт.

Ясен

Ясен

101 души нахрани днес известната хасковлийка. Даже даде две торбички на 37-годишния Ясен, тъй като се развълнува от историята му. „Безработен съм от 1994 година. Имам двама сина на 5 и 7 години и болна съпруга“, разказа пред Haskovo.info мъжът. По цял ден стои на пияцата до Община Хасково и чака някой да го наеме – я да носи, я да копае. Надницата е 20 лева, но работа няма всеки ден, разказа още Ясен.

Пред кашоните с торбички с храна на кака Снежка Гарабед се спряха много хора. Следващият жест към социално слабите от известната хасковлийка и двамата бизнесмени ще е по Коледа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button