Спорт

В Турция учредяват награда в памет на Ванко Дяков

Турската делегацияСпециална награда в памет на бившия заместник-директор на хасковското Спортно училище Ванко Дяков ще учредят организаторите на международния турнир по лека атлетика в Измир. Това съобщиха днес самите те при гостуването си в Хасково.

„Искаме по някакъв начин да отдадем признателност за направеното от Ванко Дяков, затова призът в най-дългата дистанция – 1000 метра ще носи  неговото име“, сподели на среща с брат му вицепрезидентът на „Ротари клуб“ в Измир Пинар Шенгескен.

Организацията от дълго време спонсорира международния лекоатлетически турнир в турския град, в който ученици от хасковското Спортно училище участват от 15 години насам заедно с деца от Румъния, Гърция, Кипър и Египет. В последното издание на турнира това лято надеждите на местната лекоатлетическа школа завоюваха два сребърни и един бронзов медал.

Сега техни връстници от Измир връщат визитата, като по време на престоя си ще разгледат някои от най-големите забележителности в страната. Днес предиобяд турските гости посетиха Александровската гробница, а в петък и събота ще пътуват до Пловдив и Велико Търново.

Междувременно стана ясно, че традиционният крос Димитровград – Хасково на 12 септември вече ще носи името „Ванко Дяков“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Браво
Браво
03.09.2009 17:44 17:44

Евала на турците!!!

Georgi Jelezkov
Georgi Jelezkov
04.09.2009 13:01 13:01

Evala… Dqkov Beshe Nai Golemiq !!!!!!!

Анонимен
Анонимен
04.09.2009 13:02 13:02

k*r za turcite

G.Jelezkov
G.Jelezkov
04.09.2009 20:34 20:34

k*r mur ama pravqt horata i pomnqt

Back to top button