Регион

Задържаха близо 1 млн. контрабандни цигари през октомври на Капитан Андреево

98 800 контрабандни цигари са задържали митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ за Великобритания, съобщават от Агенция „Митници“.

Шофьорът, турски гражданин, декларирал пред митническите служители редовни документи за превозвана стока. По метода „анализ на риска“ митничарите селектирали камиона за проверка с рентгенова апаратура, при която са набелязани области в товарното помещение с необичайна плътност. При последвалия физически контрол се установило, че сред палетите с групажната стока са укрити кашони, пълни с цигари.

При други три проверки в два камиона и един лек автомобил са открити общо 1120 кутии цигари, укрити в товарните помещения сред декларираната стока и сред личния багаж на пътуващите в колата. При проверка с рентгенова апаратура и последващ физически контрол, сред декларираната стока в товарните помещения на камионите с турска регистрация, превозващи стоки за Германия и Великобритания, са открити общо 820 кутии безакцизни цигари от различни марки. В личния багаж, сред хранителни стоки на пътуващите трима пътници за Франция в лек автомобил, управляван от френски гражданин, са открити 300 кутии цигари.

На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. През октомври митничарите са задържали над 960 000 контрабандни цигари.

Цигари без бандерол са иззели и икономическите полицаи. Вчера сутринта на граничния пункт те са проверили лек автомобил Фолксваген, шофиран от 30-годишен мъж от Ямбол със спътник 35-годишен харманлиец. В багажното отделение на колата са открити 600 безакцизни цигари, предадени с протокол. Съставен е акт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button