Спорт

Диа на четвъртфинал на турнир за 25 000 долара

Диа ЕвтимоваХасковската тенисистка Диа Евтимова ще изиграе днес първият си за тази година четвъртфинал на турнир за 25 000 долара. За да се класира за полуфиналите в словенския град Марибор, тя трябва да победи хърватката Ани Миячика, която също тръгна от квалификациите.

Двете съпернички са на 22 години. Хърватката е №644 в света, а хасковлийката е почти 200 места напред.  Още в първия кръг от основната схема Евтимова постигна сензационна победа над Ана Йованович. В досегашните им три срещи по турнири сръбкинята, № 235 в световната ранглиста, записа трисетови победи над Диа. В четвъртият им сблъсък българката разби съперничката си за час с 6:3, 6:2. Във втория кръг в Марибор хасковлийката надделя над рускинята Валерия Савиних/№337/ с 6:0, 7:5.

С класирането си за четвъртфиналите в словенския град Евтимова си осигури 15 точки за ранглистата при жените, където сега е 446-та.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button