Две момичета инсценираха отвличане, откриха ги с момчета в хасковски хотел

Хасково

Две момичета на 17 и 22 г. вдигнаха на крак полицията в Харманли.

В рамките на 2 дни, от 27 октомври, те казвали, че са отвлечени от непознати лица. Чрез съобщения до родителите си, те поддържали версията, че се намират заключени в Първомай и Чирпан, съобщават от полицията.

Веднага са сформирани оперативни групи, които обявили момичетата за издирване и започнали действия за установяване на местонахождението им. На 29 октомври момичетата заедно с едногодишното дете на по-голямата са намерени в хасковски хотел в компанията на двама свои приятели, в добро физическо и психично здраве.

От разговорите с тях станало ясно, че са напуснали домовете си по собствено желание, за да се видят с момчетата, с които поддържали интернет комуникации и с които желаели да прекарат няколко дни в Хасково.

Инсценираното отвличане било с цел да нямат конфликт с родителите си. Материалите за поведението на непълнолетната харманлийка ще бъдат предадени на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни-Харманли.

9 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.