Хасково

Книжарниците в Хасково пустеят преди първия учебен ден

КнижаркаДни преди 15 септември книжарниците и книжните щандове в Хасково са препълнени с учебни помагала и тетрадки. „Никой обаче не купува, до момента почти нищо не сме продали“, жалват се продавачите. Според тях майките на учениците все още не са се втурнали да купуват нужните помагала както предишни години.

Масите и щандовете са препълнени с тазгодишна стока –  раници, тетрадки, химикали, моливи и всякакви други пособия за писане и четене, нужни на учениците. „Хората сякаш не бързат да купуват, може би заради кризата„, споделят продавачи като не забравят да уточнят, че спадът в търсенето вероятно се дължи и на факта, че в местни хипермаркети са пуснали тетрадки, опаковани по 10 броя за 2,20 лв. Това прави цената на една тетрадка до 2-3 пъти по- ниска от тази в другите магазини. Въпреки това търговците се надяват в най- скоро време ситуацията да се промени и да успеят да продадат стоката, която са заредили специално за учебната година.

Тази година новост са луксозно оформени тетрадки с изображения на природни забележителности и исторически паметници от България, които почти са изместили тези с ликовете на  поп-фолк певици и любимите на децата супер- герои. Цената на тетрадките голям формат с патриотичен акцент са от 2.50 до 3.90 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button