Хасково

КАТ стартира акция „Зима“, 50 лв. глоба за шофиране с летни гуми

Пътна полиция ще проведе акция „Зима“ от 1 до 30 ноември и на територията на Хасковска област, съобщиха на пресконференция началникът на КАТ Димо Чобанов и управителят на СБА – Хасково Ангел Янков. Партньор в акцията е и БЧК – Хасково.

Акцията ще протече на три етапа, като през всеки от тях ще има специализирани полицейски операции. Ще се следи основно за техническата изправност на автомобилите – зимни гуми, работещи чистачки и светлини, поведение на пешеходците, велосипедистите и др.

Пресконференция

От 15 ноември до 1 март автомобилите трябва да са със зимни гуми или такива с дебелина на протектора не по-малка от 4 мм. Глобата за нарушителите е 50 лв.

Тежките катастрофи през миналата зима са по-малко в сравнение с предходната. През последния зимен сезон в Хасковска област са станали 77 тежки катастрофи с 5 загинали и 85 ранени. Проведени са 23 специализирани операции, съставени са 5 044 фиша, 13 339 електронни фиша, а наказателните постановления са 3 078.

От 1 до 8 ноември в техническите центрове на СБА в Хасково, Харманли и Димитровград ще се извършват безплатни проверки на светлините. През зимата на шофьорите се препоръчва да си проверят акумулаторите, да имат достатъчно гориво преди път, да са с изправни светлини и зимна течност за чистачките.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бай никой
бай никой
31.10.2019 22:26 22:26

катаджийте пак ще направят гуши

бай никой
бай никой
31.10.2019 22:29 22:29

катаджийте пак ще направят гуши

Back to top button