Любопитно

ПМГ в Димитровград е сред най-активните посланици на европарламента в България

Природо-математическата гимназия „Иван Вазов“ в Димитровград е в списъка на 20 учебни заведения, които ще бъдат допълнително стимулирани по програмата за училища-посланици на Европейския парламент.

Информационното бюро на ЕП у нас дава шанс на учениците да спечелят пътуване до Страсбург. Там те се докоснат до Европейския парламент и се превръщат в евродепутати за ден.

Класирането ще стане след като всяко от 20-те училища гласува за най-добрата инициатива, без право да гласува за себе си.

Програмата за училища-посланици на ЕП е най-мащабната платформа, която се стреми да насърчава информираността относно Европа и европейската парламентарна демокрация сред младите, като им предоставя активни знания за Европейския съюз и по-специално за Европейския парламент. Инициативата разяснява на учениците в горния курс на обучение техните права като европейски граждани, покава как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз.

За тази цел се организират информационни кампании, състезания и конкурси, дебати, честване на Деня на Европа, Деня на Земята и други прояви.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.11.2019 13:07 13:07

Млади и зелени български деца. Европарламента ви ограбва. Не се връзвайте на пропаганда по долна и гадна дори от социалистическо време. Преди повече от 30 години нагаждачи лизачи и други се кланяха на изток. На социализма. Сега техните деца и внуци се кланят на запад. На капитализма. И в двата случая обикновенният работещ българин е ОГРАБЕН. САМО ЛИЗАЧИТЕ И МРЪСНИЦИТЕ ОЦЕЛЯВАТ. Те винаги се нагаждат. Така ,че мислете.

Back to top button