Любопитно

Българи от Англия се женят на 09.09.09 в крепостта Мезек

Крепостта край МезекПървата сватба на средновековната крепост край Мезек ще се състои на 9 септември. Сакралната дата с три девятки са избрали свиленградчанката Елена и Пламен от Ямбол, съобщиха за Haskovo.info от община Свиленград.

Младоженците ще се врекат във вечна вярност на историческото място в автентични народни носии. Решението ни да извършим светия ритуал в мезешката крепост е продиктувано от факта, че и двамата много обичаме България. По този начин искаме да акцентираме вниманието към нашето историческо богатство, а и да посъбудим родолюбието на всички българи, обяснява идеята си Елена.

Младоженците живеят в английския град Рединг от няколко години. Елена учи там химия, а Пламен работи на острова. Кумовете Биляна и Александър също са се установили в Англия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button