Хасково

И кебапчийниците на панаира съпричастни с трагедия в Охрид

Продавачката на захарен памук

Продавачката на захарен памук

Нито една кебапчийница и сергия не работеше днес по обяд на панаира на Ямача. Собствениците им бяха там, но само подреждаха или сглобяваха съораженията. „Нямат настроение хората за празник, бях в центъра и видях какво е положението“, сподели пред Haskovo.info собственикът на една от кебапчийниците. 

Трябва да сме хора и да сме съпричастни към чуждата скръб„, коментира леля Ваня, която продава захарен памук. Тя е по панаирите от 50 години и въпреки че всяка седмица е на ново място е успяла да отгледа двама сина. „Децата ми не могат и до ден днешен да разберат защо съм избрала този начин на живот – все по пътищата, но това е моята съдба“- убедена е възрастната жена. „Ако сега се родя отново, със сигурност няма да повторя тази грешка“, категорична е продавачката. 

Продавачът на понички

Продавачът на понички

На съседната маса зад машина за понички стои момче, тръгнало по нейния път. 20-годишният Иван се оказа студент по английска филология в Шуменския университет. Хванал се е да продава понички, за да припечели някой лев за обучението си. „Ходя и по бригади в чужбина“, признава момчето.

Търговците се надяват от утре панаирът да заработи с пълна сила и поне да не вали. С най-малко 3 лева трябва да се бръкне всеки хасковлия или гост на града, за да се качи на някой от атракционите. А те и тази година не липсват. Своите клиенти на панаира чакат виенското колело, блъскащите колички, гондолата, центрофугата и 37-метровия слалом. Кюфтетата и кебапчетата панаирджиите ще продават за левче, картофките – за 1,50, а салатите варират от 1,80 до 2,50. Захарният памук на леля Ваня ще се харчи за 1,50, а поничките на Иван – за 2 и 3 лева в зависимост от количеството.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button