Строят 92 нови сгради с 224 жилища в Хасковско

Хасково

Строителството на 92 нови жилищни сгради е започнало през първите девет месеца на годината в Хасковска област, сочат данните на Националния статистически институт.

В тях са предвидени 224 жилища с разгърната застроена площ 43 487 квадратни метра. Строят се и 101 сгради с друго предназначение с площ 36 580 квадрата.

Само през третото тримесечие е започнало строителството на 36 сгради с 51 жилища. Това е по-малко за същия период на миналата година, когато са се строили 42 сгради със 131 жилища.

От началото на годината в региона са издадени и 111 разрешителни за строеж на жилищни сгради. Те са за 222 жилища с площ 37 483 квадрата. Има разрешителни и за 128 други сгради с площ 99 100 квадратни метра.

2 коментара

  • РАБОТА РАБОТА РАБОТА казва Станиславката Дечев Работа до ПОСИРАНЕ ама за това се искат и здрави гащи но гербаджийските са ЧИНЧЕНИ Такива се носеха преди 5о години

  • Това ми прилича на ком. пропаганда от 71 год.
    Ако няма деца и деца ще ви направим!!
    Или тази година завод за полупроводници догодина и зо цели проводници.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.