Обжалват изборните резултати за кмет на село Каснаково

Регион

Образувано е дело по жалби на кандидати за кметове на димитровградското село Каснаково, съобщават от Хасковския административен съд.

Жалбоподателите оспорват решението на Общинската избирателна комисия, с което Тодор Колев (Движение ЗАЕДНО за промяна) е обявен за избран кмет на селото. Иска се съдът да отмени решението на ОИК и да обяви избора за недействителен. Атанасов спечели изборите на първи тур със 169 гласа (64.50%).

Жалбите са от другите двама кандидати Янка Ванева (ГЕРБ), която получи 34 гласа и Андон Андонов (независим) – с 58 гласа. Най-общо жалбата е срещу многото придошли гласоподаватели в селото.

Сега съдът задължава ОИК незабавно да представи цялата документация, свързана с организацията и провеждането на изборите в Каснаково. След изпълняването на разпореждането на съда, предстои да бъде насрочено открито заседание по делото.

Всички новини за Местни избори 2019

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.