Изплащат възнагражденията на членовете на изборни секции от сряда в Хасково

Хасково

Изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии, участвали в местния вот в община Хасково, ще започне от сряда, съобщиха за Haskovo.info от кметството.

Възнагражденията ще се изплащат до петък от 9 до 16 часа. Това ще става на касите в северния салон на общината.

Haskovo.info припомня, че секциите на местните избори в общината бяха 151, а членовете са 1 213.

Всички новини за Местни избори 2019

10 коментара

 • За какво точно ще им плащат за добре свършената работа или за тотално умотаните протоколи!!!!Срамота от 151 секции три верни протокола!!!!!За пример 75-та секция пет пенсионера които нищо не свършиха цял ден и зам.председателка- учителка която беше уж много наясно с нещта(поне беше сравнително млада) а приключиха след един часа с протоколите!!!!Протоколът им за общ. съветници беше грешен!!!Сега им дайте една шапка пари и другия път пак сложете пенсионерите в комисиите!!!!!

  • а според тебе като са си изгубили цял ден без сън и храна трябва да работят безвъзмездно ли?
   това не са служители, а обикновени хора. да, повечето не стават за тази работа, но това е капацитетът.
   само заради загубата на време заслужават пари.

   • Пари се дават за добре свършена работа!!!!На Вас за спане на работното място плащат ли Ви????

   • Между другото нахраниха ги а знаете ли колко пари вземат от Вашите данъци тези некадърници???Председателят беше пенсионер цял ден си ходо до тях и нищо не прави а ще получи 160 лева!!!!Вие колко време работите за тези пари и нормално ли е за седяне да бъдат давани???Не трябваше ли да си свършат работата????Какво ще кажете за това че има три верни от 151 протокола????На тях им плащат от Нашите данъци не от партийните субсидии!!!!

 • Те политиците ни обират с милиони, живеят си живота с нашите пари, ти за парите на пенсионерите ли завидя?! А и за толкова пари освен пенсионер друг не би се хванал!

  • Аз не завиждам на никого но докато хора като Вас смятт че пари трябва да се раздават даром най-добре ще са циганите в тази държава!!!!Питам на Вас някой подарил ли Ви е нещо та толерирате мързела некадърността и невежеството на тези хора та и нямате против и да им платят?????Защо девет човека които не правят за един са там???Кога ще започнат да си вършат работата-тогава и само тогава когато останът веднъж без пари!!!!!

 • ами да направят професионална администрация, млади хора, обучени и да са едни и същи за всички избори, тогава няма да има грешки и няма да се бавят по сто часа. само, че партиите никога няма да го направят, щото така им отърва, а пък иначе уж са за честни избори.

 • Не слагайте всички секции под един знаменател. Председателят е длъжен да организира работата на цялата комисия и да направи протокола. Нашият протокол също нямаше грешки и минахме за 15 минути, но чакането беше голямо. А 9-членната комисия се съставя, за да се контролират партиите помежду си и да няма никой съмнение в злоупотреба.

 • Във всеки коментар има доза истина. Парите не са много, но не са и чак толкова малко, като се има предвид, че се дават за бакалски сметки, каквито се учат в началното училище. Ако някой тогава е бягал от час, да не се бута, където не му е работа. Натъкнах се на фрапантни случаи, когато членовете на СИК се надяваха комисията в Бизнесцентъра да им нагласи контролите на протокола. Трябва да има и горна възрастова граница за членовете на СИК, както и по-адекватно обучение. Освен това на комисиите с груби грешки в протоколите трябва да им се презаверяват пропуските и да се изпращат на края на опашката, за да не бавят коректните.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.