Хасково

ДВСК глоби хасковска фирма за грешен етикет на мляко

МлякоС до 1 000 лева може да бъде глобена хасковска млекопреработвателна фирма след като служители на ДВСК са констатирали несъответствие между съдържанието на неин продукт и етикета му.

Инспекторите са спрели от производство „Радея мляко“ на „Българско сирене“ ООД. Продуктът съдържа растителни мазнини, което е обозначено и на етикета, но опаковката пише и „мляко„, което според регламент на Европейския съюз е недопустимо. Според проекта на етикета на него трябва да фигурира надписът „Млечен продукт Краве прясно мляко„.

Наличните 2 тона готова продукция са под възбрана. Разпоредено е още да бъдат изтеглени количествата от търговската мрежа.

Междувременно от регионалната здравна инспекция обявиха, че са глобили два цеха за безалкохолни напитки в Харманли и Симеоновград. Имената им обаче не се съобщават. Причините са санкциите са наличието на повече от необходимите добавки в продуктите. Инспекторите са спрели и склад за хранителни стоки в Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button