Безплатни изследвания в хасковската болница за Световния ден за борба с диабета

Хасково

Хасковската болница стартира кампания по повод Световния ден за борба с диабета – 14 ноември, чиято цел е профилактика и обучение на пациенти с диабет и лекари, съобщават от МБАЛ.

Кампанията ще бъде в рамките на три седмици, като ще бъдат изследвани пациенти в рискови фактори, както и такива с вече диагностицирано заболяване. Част от рисковите фактори за захарен диабет са артериалната хипертония, затлъстяване, фамилна обремененост, както и повишени стойности на холестерол.

В рамките на акцията ще се извършат обучения и презентации пред пациенти и лекари.

Измерването на кръвна захар ще се извършва след предварително записан час на тел: 038/ 606 732 в дните от 6 до 8 ноември от 10 до 12 ч.
Измерването на кръвната захар чрез глюкомери ще се провежда в Диабетния център в Първо вътрешно отделение в дните от 11 до 15 ноември.

Прегледи за „Диабетно стъпало“ ще се извършват след предварително записан час на тел: 038/ 606 738 от 6 до 8 ноември от 10 до 12 ч. Прегледи ще се провеждат в Хирургично отделение от 11 до 15 ноември.

Прегледи за „Диабетна полиневропатия“ ще се извършват след предварително записан час на тел: 038/ 606 795 в дните от 6 до 8 ноември от 10 до 12 ч. Прегледи ще се провеждат в Неврологично отделение от 11 до 15 ноември.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.