Хасково

Кметът дари делегацията от Шатура с вино и тракийска ракия

Делегацията от шатураНе с чай, а с кафе в община Хасково бе посрещната днес делегация от Шатура. Гостите от руския град, водени от кмета Алексей Филимонов пристигнаха в областния град по повод празника на Хасково и донесоха поздравително писмо от областния управител на Шатура Андрей Келер.

„Приемете сърдечни поздрави от жителите на Шатура по повод Деня на Хасково. С увереност можем да кажем, че хасковлии обичат своя град и със своя труд са го направили така красив“, се казва в писмото.  В него градоначалникът на Шатура не е пропуснал да отбележи и ползотворното 3-годишно културно сътрудничество между двата града и да изкаже възхищението на жителите на Шатура от гостувалите там танцови ансамбли „Хасково“, „Южняче“ и „Златна Тракия“.

Традиционни сувенири донесоха руските гости в Хасково. От своя страна кметът Георги Иванов изпрати по тях картина „Възрожденска къща“ на областния управител на Шатура. На кмета на руския град Иванов подари плакет с герба на Хасково, вино с лика на „Св. Богородица“ и тракийска ракия, а на членовете на делегацията – възпоменателна монета.

Haskovo.info припомня, че наша делегация начело със заместник-кмета Недялка Станева гостува в Шатура в края на август. Тогава хасковските гости бяха посрещнати от Андрей Келер с чаша чай и идеи за развитието на сътрудничеството между побратимените градове.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button