Хасково

Хасковски учители се запознаха с дуалното обучение в Германия

Преподаватели от хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“ се завърнаха от обучение в Берлин, Германия.

Целта е повишаване на квалификацията и практическите умения на преподавателите чрез изучаване на опита и добрите практики на партньорите от Германия. При едноседмичното посещение бяха проведени професионални визити в August Heyn Gartenarbeitsschule, Erlebnis Europa, CODE University of Applied Sciences, Louise-Schroeder-Schule – Oberstufenzentrum Bürowirtschaft und Verwaltung и Fritz Schulz Tischlerei und Treppenbau GmbH, осъществяващи професионално образование и обучение в дуална система. Педагозите от ПГДС участваха и в семинар с дискусионен панел на тема „Германската дуална система“ с лектор Dr. Jochen Hille.

Германия

Визитата в Германия е помогнала за осъзнаване на ползите и необходимостта от прилагането на дуалното образование и обучение и за усъвършенстване компетентностите на учителите по отношение на овладяване и прилагане на интерактивни методи на преподаване и оценяване. Ползите за учителите са не само по отношение на повишаване на професионалните им компетентности, но и по отношение на чуждоезиковата култура и европейските ценности.

Германия

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.11.2019 22:33 22:33

опаа. пак европейски ценности. педерастия, проституция ,порнография ,наркомания.

Данчо
Данчо
07.11.2019 8:41 8:41

По тази система: 3 мес. училище – 3 мес. работа – 3 мес. училище – 3 мес. работа в определени фирми. Практически имат работници поне на половин заплата!!! Това е Германия. Що не казват подробностите??

Back to top button