Хасково

Съдът отхвърли иска за близо четвърт милион срещу охранителната фирма за пожара в ретро автосалона

Хасковският окръжен съд отхвърли иска за близо четвърт милион лева на фирма „Ретро авангард“, собственик на опожарения ретро автосалон на пътя Хасково – Димитровград срещу охранителната фирма. Обектът е собственост на Павел Иванов – син на Георги Иванов.

Haskovo.info припомня, че охранителната фирма беше дадена на съд за пожара от 2 август 2016 г. Искът е заради щетите по сградата и ретроавтомобилите вътре. Както Haskovo.info писа, на записите от охранителните камери се видя мъж, който хвърля коктейл молотов и след това бяга. Охранителят се появява от помещнието си по-късно, когато пламъците вече се разгарят. Извършителят на палежа не беше задържан. По-късно друга фирма пое охраната на вече ремонтирания ретро автосалон.

Съдът намира, че охранителната фирма е изпълнила задълженията си, като служителите са извършили „обективно възможното“ при пожара, с което са предотвратени по-големи вреди. Така претенциите по делото са неоснователни и недоказани и се отхвърлят, се казва в съдебното решение. То може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

5 коментара

  1. Тая тъпа охр. фирма ММ я гонят отвсякъде. Шефът й Илиян бави заплатите по 6-7 мес.Да не говорим ,че между охранителите има и такива лежали в пандиза,а някои гонят 80- те год.По случая къде е бил охранителя и не е видял проникването в обекта?Просто е дремел.За 300лв.толкова.

  2. Ами като са поели охраната носят отговорност! Сега плащат! Лесно да вземаш парите и нищо да не правиш! Щом е Георги Иванов – винаги се решава против него! Политическо решение, не прваосъдие!!

  3. Не е политическо решението щото ако беше политическо този щеше да гние зад решетките. салонът към момента на пожара е без акт 16 защо работи тогава и наема хора и охрани. йде да не е чак такава голяма жертва

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button