Хасково

Съдът отхвърли иска за близо четвърт милион срещу охранителната фирма за пожара в ретро автосалона

Хасковският окръжен съд отхвърли иска за близо четвърт милион лева на фирма „Ретро авангард“, собственик на опожарения ретро автосалон на пътя Хасково – Димитровград срещу охранителната фирма. Обектът е собственост на Павел Иванов – син на Георги Иванов.

Haskovo.info припомня, че охранителната фирма беше дадена на съд за пожара от 2 август 2016 г. Искът е заради щетите по сградата и ретроавтомобилите вътре. Както Haskovo.info писа, на записите от охранителните камери се видя мъж, който хвърля коктейл молотов и след това бяга. Охранителят се появява от помещнието си по-късно, когато пламъците вече се разгарят. Извършителят на палежа не беше задържан. По-късно друга фирма пое охраната на вече ремонтирания ретро автосалон.

Съдът намира, че охранителната фирма е изпълнила задълженията си, като служителите са извършили „обективно възможното“ при пожара, с което са предотвратени по-големи вреди. Така претенциите по делото са неоснователни и недоказани и се отхвърлят, се казва в съдебното решение. То може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Виолета
Виолета
07.11.2019 10:01 10:01

Тая тъпа охр. фирма ММ я гонят отвсякъде. Шефът й Илиян бави заплатите по 6-7 мес.Да не говорим ,че между охранителите има и такива лежали в пандиза,а някои гонят 80- те год.По случая къде е бил охранителя и не е видял проникването в обекта?Просто е дремел.За 300лв.толкова.

васко кеца
васко кеца
07.11.2019 10:16 10:16

тъп е гладния узунджовец който не спря да ламти за пари и власт.

Cormoran
Cormoran
07.11.2019 10:57 10:57

Ами като са поели охраната носят отговорност! Сега плащат! Лесно да вземаш парите и нищо да не правиш! Щом е Георги Иванов – винаги се решава против него! Политическо решение, не прваосъдие!!

да не дрънкаме глупости
да не дрънкаме глупости
07.11.2019 11:05 11:05

Не е политическо решението щото ако беше политическо този щеше да гние зад решетките. салонът към момента на пожара е без акт 16 защо работи тогава и наема хора и охрани. йде да не е чак такава голяма жертва

младюх
младюх
07.11.2019 16:32 16:32

А.ло,,бабо Тонка лижа лижа ще ме уредиш ли мила.

Back to top button