Спорт

Григор пак губи от германец, Диа бие в Русе

Григор ДимитровГригор Димитров отпадна още в първия кръг на чалънджъра в Генуа с награден фонд от 85 000 евро. Той загуби от седмия поставен в основната схема Даниел Брандс, №126 в световната ранглиста. Хасковският талант пропиля няколко шанса да спечели мача. Късметът изневери на Гришо най-вече в третия сет, когато той водеше 4:0, но германецът успя да обърне гейма в своя полза. В крайна сметка Брандс победи 6:7, 6:4, 7:6 в мач, продължил над 2 часа.

Самият двубой също започна зле за хасковлията. Германецът поведе 3:1 части. Димитров обаче стигна до 4:4 и спечели първия сет в тайбрека със 7:1. Втората част мина под диктата на Брандс, който не изпусна нито за миг играта от контрол и успя да вземе сета с 6:4 и да изравни резултата 1:1. В третата, решителна част, Григор не издържа психически. При 4:0 гейма в негова полза, той вече се виждаше победител, отпусна се и бе наказан. Германецът стигна до изравняване, играта тръгна гейм за гейм. Този път обаче в тайбрека спечели съперникът на хасковлията със 7:2.

Григор си тръгва без нито една точка от Генуа. Загубата от Брандс за пореден път показа, че засега наследниците на Борис Бекер са твърде голям залък за първата ракета на България. В изиграните досега седем мача срещу германци, 18-годишният ни тенисист има само една победа – срещу Тобиас Камке в първия квалификационен кръг на US Open.  

Междувременно Диа Евтимова успешно премина първия кръг на турнира в Русе с награден фонд от 10 000 долара. 22-годишната хасковлийка, която е поставена първа в схемата на турнира, преодоля на старта с 6:2, 6:1 сънародничката си Ани Вангелова, влязла в основната схема с „уайлд кард“. Във втория кръг Диа ще срещне молдовката Анастасия Степу, която днес навършва 17 години. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button