Близо 2 000 участници се чакат на „България танцува“ в Димитровград

Любопитно

От 15 до 17 ноември димитровградската спортна зала „Младост“ ще е домакин на XIV Национален танцов конкурс за театрално-сценични танци „България танцува 2019“, съобщават от общината.

Участниците са от България и Италия. Те ще се състезават в направленията „Класически балет“, „Характерни танци“ и „Съвременни танци“, разделени в 49 състезателни категории в четири възрастови групи. Близо 2000 танцьори ще се явят в сола, дуети, малки групи, формации и продукции. За пореден път Министерство на културата и Министерство на образованието и науката дават девет държавни стипендии в категория от 8 до 12 клас.

Най-престижната награда – Купата на кмета на община Димитровград ще се връчи на колектив с най-висок рейтинг в общото класиране в трите танцови направления. Специална награда от Министерство на образованието и науката ще получи и колектив за стимулиране на творческо развитие в направление „Танцово изкуство“. Организатори на събитието са община Димитровград, Общински център за танцово изкуство „Галаксико“ и Министерство на културата.

Председател на журито ще бъде доц. д-р Диляна Никифорова, прима-балерина на Софийска опера и балет. Членове на журито са доц. д-р Ани Пампулова, преподавател в НБУ, Сара-Нора Кръстева, директор на балета на Софийска опера и балет, Дарина Бедева, преподавател в Националното училище по танцово изкуство и прима-балерина на Софийска опера и балет, Небойша Веселинович от Сърбия, международен съдия от Международна танцова организация IDO.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...