Откриха „Промяната 10 ноември“ с непоказвани снимки в Хасково

Любопитно

Изложбата „Промяната 10 ноември“, посветена на 30-годишнината от събитията на 10 ноември 1989 г. в България, беше открита във фойето на Регионалния исторически музей в Хасково.

Автор на изложбата е главният уредник в отдел „Най-нова история“ д-р Веселина Узунова, дизайнер е Антония Петрова. Експозицията включва над 100 фотоса, като 80% се показват за пръв път. Д-р Узунова каза, че изложбата е посветена на свободата и демокрацията. Има още транспаранти и плакати от митингите в Хасково. Първият демократичен митинг в Хасково е на 23 декември.

Изложба

На откриването присъстваха много участници в събитията. „Това е история, в която участвахме и никой не може да ни го изтърка от биографиите. Постигнахме целите си и Хасково е в Европа. А тогава Хасковска област беше една от най-червените в България“, каза зам.-председателят на тогавашното СДС Филип Филипов.

Изложба

Делчо Живаков, който тогава е бил областен координатор на СДС заяви, че много хора са останали изненадани от днешните събития и че сега е време за втори Десети ноември.

9 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.