Заличен кандидат поиска да бъде общински съветник в Хасково

Хасково

Д-р Валентин Деливълчев от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“, който вчера по свое желание беше заличен като избран общински съветник от ОИК – Хасково, днес е поискал да влезе в местния парламент.

По обяд чрез куриерска фирма в комисията се е получило заявление от кандидата, че иска да оттегли предходното си заявление за отказ. От ОИК обаче вече обявиха за избран на негово място Здравко Запрянов от листата на коалицията.

„Това постановено решение по своята същност е административен акт по смисъла на Изборния кодекс, понеже реално с него се определя резултат от проведен избор и ОИК – Хасково, не е компетентна да преразглежда решението си. Решението може да бъде отменено само от административен съд, чрез жалба в 7-дневен срок“, се казва в решението на комисията, която оставя без разглеждане заявлението. Това решение подлежи на обжалване пред ЦИК.

Haskovo.info припомня, че от коалицията на Георги Иванов вкараха трима съветници в местния парламент, който трябва да положи клетва в петък. По-рано от съветническото място се отказа Христо Сариев.

Всички новини за Местни избори 2019

8 коментара

  • Как само ги правите известни,тия цървули,кой го е еня за тия с купения вот-неудачници.

  • А на баба Тонка сливата иска някой да я на пръска против ново появили се есенни въшки.

  • Джуджето Г.П. да се маха от общинския съвет! Злоупотреба със здравословно си състояние за да бъде някой си…..

  • Чудя се доктор като Деливълчев как се върза на простотиите на черен гошо и онова кльощавото мекеренце. Уважаван човек да си затрие името по такъв смотан начин, не мога да си го обясня. Язък докторе. Хубав човек беше но вече си аут за мен и семейството ми

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.