Хасково

Автор на Haskovo.info с награда за дарителска дейност

Хасковската журналистка и автор на Haskovo.info Златка Михайлова получи специален плакет за дарителска дейност и принос в осъществяването на кампании и инициативи на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково.

Това стана на националния форум „Библиотеките днес 2019“ в София. В него участваха над 20 библиотечни специалисти от Хасковска област начело с директора на Регионалната библиотека Кирилка Страшникова. Фондация „Глобални Библиотеки – България“ за трета поредна година връчи годишните си награди на медия, спомоществовател и публична институция, оказвали подкрепа на обществени библиотеки. Председател на журито за определяне на наградите бе доц. Георги Лозанов.

Събитието в София събра над 500 представители на обществените библиотеки от цялата страна, академичните среди и бизнеса, изпълнителната, законодателната и местните власти, неправителствени организации. То се проведе под патронажа на Националната комисия на България за ЮНЕСКО.

Под наслов „Предизвикателства пред библиотеките в 21 век“ бе дискутирана ролята и перспективите на библиотеките за осигуряването на свободен и равен достъп до информация, знание и култура за всеки гражданин, като място за личностно и общностно развитие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button