Бойко Борисов инспектира изграждането на газова връзка край Хасково

Регион

Министър-председателят Бойко Борисов провери напредъка по изграждането на междусистемната газова връзка Гърция- България между хасковските села Войводово и Орлово.

Проектът IGB се реализира от съвместното инвестиционно дружество „Ай Си Джи Би“ АД с българско и гръцко участие. Той ще свърже гръцката газопреносна система и Трансадриатическия газопровод в района на Комотини с българската национална газопреносна система в района на Стара Загора. Дължината му е 182 км, а проектният капацитет е до 3 милиарда кубически метра на година. Има възможност да се транспортира газ от Гърция към България и обратно.

Бойко Борисов

Инвестирани са над 4 милиона лева за археологически работи, съхранени са артефакти от преди 7 000 години. „С този проект България ще има излаз на Егейско море, а Гърция на Черно море и река Дунав. Изпълняваме мечтата на поколения политици, които говореха за деверсификация на доставките на газ“, подчерта Борисов. Той прогнозира, че след година по този газопровод ще може да се доставя газ от Азербайджан, Египет, Израел, Кипър и други.

Сред официалните лица на инспекцията присъстваха още министърът на енергетиката Теменужка Петкова, депутати, посланици, кметът на Хасково Станислав Дечев, областният управител Стефка Здравкова, археолози, изпълнители на проекта.

6 коментара

  • Страхотно, продължавайте в същия дух г-н Борисов. България има нужда от инфраструктура!

  • Стъню обратното на острото, ти си истински родоотстъпник! Пожелавам ти каквото си надробил това да сърбаш – ти положи основите на това ДПС да превземе града. Нека и хляб да искаш да си купиш – на турски да се научиш да си го искаш. Защото ти се продаде на ДПС, ти си пионка на мавърчето. Като си толкова успешен, защо веднъж този твой покровител не те похвали в тв интервюто си, а само себе си величаеше този с големите джуки. Всички клетви на хората да ви се връщат заради алчните ви души. Не се накрадохте ей. Дрийм МАФИЯ!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.