Регион

Бойко Борисов инспектира изграждането на газова връзка край Хасково

Министър-председателят Бойко Борисов провери напредъка по изграждането на междусистемната газова връзка Гърция- България между хасковските села Войводово и Орлово.

Проектът IGB се реализира от съвместното инвестиционно дружество „Ай Си Джи Би“ АД с българско и гръцко участие. Той ще свърже гръцката газопреносна система и Трансадриатическия газопровод в района на Комотини с българската национална газопреносна система в района на Стара Загора. Дължината му е 182 км, а проектният капацитет е до 3 милиарда кубически метра на година. Има възможност да се транспортира газ от Гърция към България и обратно.

Бойко Борисов

Инвестирани са над 4 милиона лева за археологически работи, съхранени са артефакти от преди 7 000 години. „С този проект България ще има излаз на Егейско море, а Гърция на Черно море и река Дунав. Изпълняваме мечтата на поколения политици, които говореха за деверсификация на доставките на газ“, подчерта Борисов. Той прогнозира, че след година по този газопровод ще може да се доставя газ от Азербайджан, Египет, Израел, Кипър и други.

Сред официалните лица на инспекцията присъстваха още министърът на енергетиката Теменужка Петкова, депутати, посланици, кметът на Хасково Станислав Дечев, областният управител Стефка Здравкова, археолози, изпълнители на проекта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
🔗
🔗
11.11.2019 13:55 13:55

Каква е тая тумба след него ?

VALERI
VALERI
11.11.2019 14:23 14:23

kiorsofrajii paraziyti

VALERI
VALERI
11.11.2019 14:26 14:26

ili meraklii za sanirane na blokove

dasdasa
dasdasa
11.11.2019 18:24 18:24

Страхотно, продължавайте в същия дух г-н Борисов. България има нужда от инфраструктура!

Борисов
Борисов
11.11.2019 20:01 20:01
Отговор до  dasdasa

Благодаря ти, тролче !
Ще ти изпратя 10 лв.

Дрийм, дрийм, дрийм
Дрийм, дрийм, дрийм
12.11.2019 18:09 18:09

Стъню обратното на острото, ти си истински родоотстъпник! Пожелавам ти каквото си надробил това да сърбаш – ти положи основите на това ДПС да превземе града. Нека и хляб да искаш да си купиш – на турски да се научиш да си го искаш. Защото ти се продаде на ДПС, ти си пионка на мавърчето. Като си толкова успешен, защо веднъж този твой покровител не те похвали в тв интервюто си, а само себе си величаеше този с големите джуки. Всички клетви на хората да ви се връщат заради алчните ви души. Не се накрадохте ей. Дрийм МАФИЯ!

Back to top button