Хасково отново на дъното по заплати, държавните служби с 240 лева по-платени от частните

Хасково

240 лева е разликата в средното заплащане между обществения сектор и частните фирми, сочат данните на Националния статистически институт за област Хасково за третото тримесечие на годината.

От юли до септември средно жителите на Хасковска област са получавали 898 лева заплата. В обществения сектор, т.е. държавните и общински институции тя е 1 082 лева, а в частните фирми – 841 лева. В сравнение с периода април – юни заплатите са се повишили с близо 2%.

Статистика

Броят на заетите в региона е спаднал с 1 000 и през третото тримесечие на 2019 година работещите са 51 200 души. Най-голямата част от тях работат в секторите „Преработваща промишленост“ – 28.5%, „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“ – 17.5% и „Образование“ – 8.6%.

В национален план Хасково се нарежда на 25-то място от 28-те области. Най-високи са заплатите в София – средно 1 704 лева, а най-ниски – във Видин – 810 лева. Средната месечна работна заплата за страната е 1 249 лв. – с 351 лв. по-висока от тази за област Хасково.

Статистика

8 коментара

  • Глупости на търкалета!
    В частните фирми ги осигуряват на минимума по класификатора по професии , а другото се дава в плик под масата! Да не ги изброявам те са публично известни в Хасково.

  • По този начин братко частния сектор оцелява.Ако излезе всичко на светло частния сектор загива,в момента едва оцелява…..

    • Вярно. Оцелява с по 200 000 джипки. Къщи с басени. В чужбина. Екскурзии на острови. Хранене на курви жени деца . Пълнене цигулки и гъдулки по ресторанти НО НЕ И ЗАПЛАТИ.

  • Пак ще кажа за неразбралите. Почти 90 процента от българите са безбожници. Гледат да ограбят другия. Дали от държавата ще краде. Дали от работника. Това е 90 процента от населението. Затова положението е такова. Всеки реве когато е ощетен. Когато напипа властта почва да граби. Ей това е

  • Прав е Анонимен за джипките и гъдулките. Всички така наречени босове и боски са прости селяни, дошли в града след като се замогнали я с крадене, я със земеделие пък може и с двете! Пълна липса на рационално мислене, само големеене, викане, тормоз над работниците, мижави заплати. Обикновено половината и повечето хора са роднини, стринки, вуйни, близки и приятелки. Една малка част са работоспособни и опъват каиша заради всички останали дето се веят по цял ден да си показват тоалетите, да пият кафета и да си хортуват с началството! А босовете и боските само размахват пръст и заплашват! Те и затова града замира – няма как да се работи с един куп нагласени хора, дето само се чудят с какво да се мазнят и какви комплименти да правят на босовете и боските!

  • еми в града има много гербаджийски и червен бизнес, кво им пречи на тях да вдигнат заплатите във фирмите си, тъкмо ще си направят и политическа реклама.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.