Спорт

Диа с първи финал на десетхилядника в Русе

Диа ЕвтимоваХасковската тенисистка Диа Евтимова се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира в Русе с награден фонд 10 000 долара. 22-годишната ни ракета, която е водачка в схемата, победи във втория кръг от надпреварата молдовската квалификантка Анастасия Степу със 7-6(2),6-3.

За да влезе в полуфиналите, Диа трябва да отстрани поставената под № 8 Татия Микадзе. Това не би трябвало да е проблем за третата ни ракета, тъй като 21-годишната грузинка е над 350 места по-назад от Диа в световната женска ранглиста, а най-доброто й класиране е отпреди 4 години – 594-то място.

Хасковлийката е смятана за фаворитка и за титлата на двойки, където заедно с датчанката Мелоу Еждесгард достигнаха до финала. Там те ще срещнат румънския тандем Йоана Иван/Симона-Юлия Матей, поставен под № 4.

В Русе Диа и партньорката й записаха победа с 6-2, 6-1 над Ани Вангелова и Силвия Желязкова, а в полуфинален мач отстраниха румънките Александра Дамаскин/Диана Марку с 5-7, 6-4(10-8).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button