Любопитно

Хасковската автогара се превърна в снимачна площадка на най-новия български филм

Автогарата в Хасково се превърна днес в снимачна площадка на най-новия български игрален филм.

Снимките продължиха няколко часа, като много от хората останаха изненадани от случващото се. За някои от сцените се налагаше затваряне за движение на няколко сектора от автогарата. През тях не можеше да преминават хора и автобуси.

Филм

Режисьор на филма с работното заглавие „Пролетно равноденствие“ е Иван Павлов, който е родом от село Узунджово и доскоро беше председател на Съюза на филмовите дейци в България. Оператор е Емил Христов, а в главните роли са Светлана Янчева и Ивайло Христов. В екипа има и хасковлии, сред които е асистентът Янко Митев.

Снимките на филма ще са изцяло в Хасково. Те започнаха на 12 ноември и ще продължат до 6 декември. Очакванията са игралният филм да бъде готов през 2020 г.

Снимки: Георги Даскалов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Карталов
Карталов
15.11.2019 19:52 19:52

Сигурно ще е за куфарните търговци до Одрин.

vasilka
vasilka
15.11.2019 21:25 21:25

Да снимат по време на предстоящи избори, ако сюжета на филма няма общо с коментара, аз се питам ЗАЩО?…..не покажат по-различна обстановка, има по-добри места от автогарата. Е….успех на екипа наел се да снима въпросният филм в града!

Anonimen
Anonimen
16.11.2019 8:45 8:45

Узунджово, bilurium turk va. Kak e letishteto v uzundjovo? I v tova selo cok cigan, ucitelkata s pari na tati ot jivot i zakupi v centara na komunistite imot 100 hilki. Oh, mama. Da jiveqt ovcarite i svinatite, nishto, ce gi nlue narada. Hodete i snimayte ovcere, svinete y balkano tamoshen i mango na avtogara ta. Pone da se posmeem ot sarce. Nishto obshto nqma grada, koyto ostavihme na komunistite predi poveheot nad 40 godini. Ds da otvori papkite na cite izmisleni ot tiag Ds. Nishto choveshko ne se e promenilo. Koy e bil diktator si ostava i pokoleniq napred. A koy drug im se radvat, Che te Ds si postigna tzelta, kato gi prokudi svestnite i ostavi, kvo im kazhe linerala a. D. Lichno moe mnenie. Ot udarenite predi 1944, restitutki, pisha ot tiahno ime, zashto to imat strah, a i sa na preklonna vazrast povecheto, drugi napusnaha toia sviat. Choveshko sadbi. Pone na zapad e mnogo po drugo. Tam niama diktatura, no tova e, ce gi smiatat za losho kachestvo, koeto ne bi sledvalo
Veselo da vi e do prekluchvane v haskovo, za tova, s koeto ste se zahvanali. I shtom glavniat e ot selo Uzundzhobo mislia, ce neshtata im shte se poluchat, zavisi nay-veche ot proekta, a ne tova, koeto, nie spodeliame. Hubav den i Veselo da vi e na snimachnata ploshtadka. A sega mozhe da ni iztriete, zashto to ne sme po temata, a i sme prosti, mnogo prosti v ochite na diktatotite komunist. I te da sa zhivi i zdravi i da si harchat zagrabenoto ot darenite s mnogo…

Borgir
Borgir
16.11.2019 9:39 9:39

Предлагам да включат и сцена, в която Гошо Иванов – краваря, си заминава с куфарчето за Узунджово, за да се отдаде изцяло на отглеждането на добитък. На сцената изглежда пропаднал и алкохолизиран тип, мръсен и некъпан. Режисьорът по този начин образно ще сравни духовното падение на героя. Като завършек на сцената мангал-мутра изскача от джип и го пребива като куче, затова че краваря не се е издължил на дилъра, който му е купувал гласове на изборите.

Азтиказвам
Азтиказвам
16.11.2019 17:15 17:15

След 20ч могат дга снимат филм за някаква биологична катастрофа. По улиците няма жива душа нито куче нито птичка. Призрачен град някво

Хасковлия
Хасковлия
20.11.2019 14:41 14:41

Преди 20 години се смеехме на Германия и другите западни страни че стане ли 20,00 часа жив човек няма по улиците. Говоря за по малките градове от сорта на Хасково. В Хасково през 1999 имаше 13 дискотеки за кафенета по центъра, Веспрема да не говоря. Но ето че и при нас дойде с 20 годишно закъснение. Всеки се крие в къщи излезе ли 50 лева не мърдат.
Дискотеки и кафенета фалираха.
Живот какво да го правиш не можеш да го спреш развива се.

Back to top button