Хасково

Родителите на загиналия техник искат 200 000 лв. кръвнина от „Булсатком“

Родителите на загиналия при трудова злополука 30-годишен техник Мирослав Петков са завели гражданско дело в Хасковския районен съд срещу „Булсатком“.

Съдът е сезиран с молба, с която се иска от фирмата, в качеството й на работодател да заплати обезщетение за неимуществени вреди, изразяващи се в душевни болки и страдания, настъпили в резултат на смъртта на сина им в размер на 200 000 лв., ведно със законната лихва от датата на трудовата злополука.

Това става ясно от определение на Хасковския окръжен съд по жалба на „Булсатком“. С нея фирмата атакува определение на районния съд, с което е отхвърлено възражението за местната подсъдност. От „Булсатком“ искат прекратяване на производството и изпращането му по подсъдност за разглеждане в Районен съд – София.

Окръжните магистрати потвърждават мотивите на районния съд, че делото трябва да бъде гледано в Хасково, където е настъпила трудовата злополука. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Haskovo.info припомня, че миналото лято техниците от „Булсатком“ бяха изпратени в хасковското село Подкрепа за отстраняването на авария след паднал гръм. Ток удари и уби Петков. Инспекцията по труда откри нарушения и глоби фирмата с 10 000 лв. Семейството на Мирослав не е удовлетворено от това и така се стигна до гражданското дело.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button