11 къщи за гости в Хасковско ще връщат 3,6 милиона лева

Хасково

Процедура по откриване на производства за издаване на актове за установяване на публично държавно вземане стартира Държавен фонд „Земеделие“ срещу 253 къщи за гости, които ще трябва да връщат взетите по проекти пари.

11 от къщите в списъка са в Хасковска област. При тях ще се иска пълно възстановяване на получените средства, които са на стойност 3 610 000 лева. Сред тях най-популярни са хотелите на децата на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер и тази на Милко Калайджиев в Мезек.

От всичките проверени до момента близо 280 къщи за гости в страната санкции не са наложени едва на 23. По 12 все още няма произнасяне. Санкциите, които ДФ „Земеделие“ налага, са в резултат на събраните документи и информация по време на извършване на проверките през лятото.

Най-честите нарушения са свързани с неизпълнение на показателите на одобрения бизнес план, по-конкретно – установените нарушения за неизпълнение на реализираните приходи от подпомогнатата дейност, неизпълнение на ангажимента за създаване на нови работни места, липса на активи, за които е изплатена субсидията, както и изкуствено създадени условия, с цел получаване на предимство в противоречие с целите на мярката.

Ето и пълният списък на къщите за гости в Хасковска област, на които се налагат санкции:

БенефициентНаименование на проектаСума
„Добри 73 – Добри Добрев“„Къща за гости и стаи за отдих“207 499,38 лв.
„Агродиа“ ЕООД„Ремонт и реконструкция на съществуваща двуетажна сграда в къща за гости“145 441,81 лв.
ЕТ „ХЕФЕС – АЙЛИН БАЙРАМ“Изграждане на семеен хотел в землището на село Кралево, общ.Стамболово375 770,47 лв.
EТ“Михаил Калайджиев“Къща за гости за алтернативен селски туризъм в УПИ ІV – 111, кв.32
с.Мезек, общ.Свиленград
304 194,04 лв.
,,Минерал Вилидж“ ЕООДКъщи за селски туризам379 485,53 лв.
ЕТ Перси – Персинг ЧилингироваЦентър за селски туризъм385 265,86 лв.
ЕТ Назмие Мюмюн ИскендерСемеен хотел за селски туризъм – „Роксана“, УПИ ІА, кв. 56, с. Минерални бани, област Хасково391 160,00 лв.
ЕТ „АЛИ МЮМЮН  АЛИ“Семеен хотел за селски туризъм“Олимпия“, УПИ I, кв.56 , с.Минерални бани, област Хасково391 160,00 лв.
„Интервал – Инвест“ ООДИнтегриран туризъм за спорт, развлечение и информационни дейности – Изграждане на къща за гости267 655,38 лв.
„Иван Иванов-Дити“Изграждане на къща за гости в УПИ X-226, кв.11, с.Мезек, общ.Свиленград, област Хасково371 909,94 лв.
ЕТ „Ривър хаус – Софка Стоянова“ИЗГРАЖДАНЕ НА КЪЩА ЗА ГОСТИ В ГР. СВИЛЕНГРАД, ОБЩ. СВИЛЕНГРАД, ОБЛ. ХАСКОВО391 160,00 лв.

9 коментара

  • Крадат и ако не ги хванат – добре, ако ги хванат – просто връщат парите и нищо повече.

  • Че защо да лежат в затвора?Да не би да са откраднали 10 кебапчета и едни цигари като един нещастник от Крумовград преди 3 години за да се наядат?

  • То по тази логика в затвора трябваше да са всички политици от зората на демокарцията до тези дни. То не бяха приватизации на фабрики крадене на стоката им,продаване на машини ,то небяха купуване на общински места ,сгради и др,за жълти стотинки. То не бяха измислени фондации и пирамиди.В България зкон ,присъда и съд няма.Затова крадците са спокойни.Тази държава,за да се оправи трябва от главата до долу рибата да се премахне и да минем под едно немско управление за 10 год. Бай Ганьо е научен,че келепир не се изпуска,,,,един доктор те гледа в ръката каквоще му дадеш,чиновник чака да го черпиш…..бога ми такова нещо немецът не е сънувал. Ти на доктор бонбони да му носиш човека ще се чуди,за какво си донесъл,нашенецът ще го продаде на лафката да издокара някой лев. Та с една дума и роман да напишеш за кражбите и крадците от властта един живот няма да ти стигне.

  • KOOOLK
    O MNOOOOOOOGO IMA OSHTE…….iZGORIACHA SAMO TEZI DETO NE SA SI PLATILI za PODGOTOVKATA NA DOKUMENTITE NA PRAVILNITE HORA…prosto sa si niamali svoia chovek na podhodiashtoto miasto…adjamiite demek…napisano po haskovski

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...