Любопитно

Дадоха луканки на „Баш каунь 2009“ Нина Момчилова

Нина Момчилова

Нина Момчилова

Суджуци, вино и танц с бостанджията Янко Митев получи като награда тазгодишният „Баш каунь“ – Нина Момчилова. На третия национален хумористичен конкурс „Луд на шарено се радва“, спретнат според възможностите на организаторите, бяха раздадени куп награди на заслужили и не дотам заслужили.

Темите на отличените произведения бяха историята, ежедневието и политическите несгоди в страната. В категорията поезия признание получиха Иван Ненков, Росен Друмев и Виктор Самуилов, който взе приза „Най-първа награда“.

КауньПобедителите при прозата бяха Наталия Георгиева, Людмил Попов и Калин Терзийски – последният пак с „Най-първа награда“. Сред останалите призове имаше такива за епиграма, която взе Тодор Климентов и награда на името на поета Емил Симеонов, присъдена на 14-годишната Катя Колева.

На финала бостанджиите представиха сборник с весели твобри и произведения с типичен хасковски говор. Той ще се продава, а средствата ще бъдат дарени за построяването на камбанарията към монумента Света Богородица.

Веднага след края на церемонията някои тръгнаха да прекопават бостаните, други се насочиха към спортна площадка „Спартак“, където все още продължаваше концертът на Кристина Димитрова и Орлин Горанов с участието на актьорите от „Шоуто на Слави“.

 

Виктор Самуилов

Виктор Самуилов
 

Калин Терзийски

Калин Терзийски
 Нина Момчилова и Янко Митев  Наградите бяха полезни
 Церемония  Изложба
 

Кристина Димитрова и Орлин Горанов

Кристина Димитрова и Орлин Горанов
 

Мариан Бачев

Мариан Бачев

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button