В Симеоновград почетоха световния ден на възпоменание на жертвите от катастрофи

Регион

С поднасяне на цветя на мемориала на жертвите на пътя в Симеоновград беше отбелязан Световният ден на възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

Мемориалът беше построен в памет на шестте загинали деца при жестоката катастрофа в града през 2011 г., когато пиян шофьор ги блъсна на тротоара на път за църквата на Великден.

Родителите на загиналите Трифон, Яница, Мелин, Евгени, Гошо и Красимир са сред инициаторите на Националния конкурс за детска рисунка „Стоп на войната по пътищата“, който традиционно се организира всяка година. На церемония в сградата на общината бяха отличени най-добрите рисунки на деца от цяла България.

В категория 6 – 11 г. първа е Теодора Пандърова, следвана от Радослава Райкова и Даяна Хубенова. Поощтрителни награди заслужиха Владимир Димитров, Яница Кондева, Преслава Димова, Максим Николов, Лидия Драгиева и Ангелина Ангелова.

В категория 12 – 16 г. първото място е за Анета Юлиянова, втора е Николета Бамбанова, а трета е Добромира Малчева. Поощрителни награди получиха Адриан Трачев, Дилян Делчев, Стоян Топузов, Алекс Витанов, Онур Наим и Асен Анев. Специална награда заслужи Ивайла Петрова.

Симеоновград

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.