Любопитно

„Галаксико“ отново е №1 на „България танцува“, купата на кмета на Димитровград влиза в музея

Домакините от Общински център за танцово изкуство „Галаксико“ за поредна година спечелиха Купата на кмета на Димитровград от 14-я национален конкурс „България танцува“.

При получаването на купата хореографът Тихомир Митев през сълзи сподели колко труд и усилия е коствал този успех, защото преди два месеца той загуби сина си в катастрофа. Митев каза, че за разлика от другите отличия, тази купа няма да бъде прибрана в залата на балета, а ще бъде дадена на историческия музей, за да остане за поколенията.

Балет

Кметът Иво Димов поздрави всички участници и каза, че това е уникално събитие за България, което събра най-талантливите и прекрасни деца на България. Градоначалникът допълни, че без Тихомир Митев това нямаше да се случи.

Балет

В крайното класиране по рейтинг след „Галаксико“ се наредиха „Звездна дъга“ (Варна), „Феерия“ (Стара Загора) и „Грация“ (Горна Оряховица). Началникът на отдел в Регионалното управление на образованието – Хасково Иван Панайотов връчи наградата на МОН на балет „Феерия“. Бяха раздадени и Гранд при в отделните стилове – за класически балет носител е „Звездна дъга“, характерни танци -„Грация“, съвременни танци – „Галаксико“. Имаше и много специални награди.

Haskovo.info припомня, че в тридневния конкурс участваха 2 000 танцьори от 49 клуба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button