Регион

80 деца от Димитровград застрашени да отпаднат от училище

УченициОколо 80 деца в риск от отпадане от училище бяха включени в проект на фондация „Пайдея“, който се реализира в 4 училища в община Димитровград. 21 от тези ученици са от СОУ „Васил Левски“ – съобщи директорът Антон Иванов. Училището е средищно за 165 деца от 14 села на територията на общината.

„През лятната ваканция бе направена оценка на риска от отпадане за уязвимия контингент ученици. Ако задържим в класните стаи тези близо 80 деца, то това ще е сериозен успех“, коментира Иванов. Окончателните резултати от изпълнението на проекта ще бъдат обявени през октомври.

Новата учебна година в Димитровград се открива днес в 14-те училища в градовете и селата на общината. В 17.30 ч. на централния площад „България“ ще бъде открита изложба с рисунки на участващите в проекта на „Пайдея“ възпитаници на СОУ „Васил Левски“, Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии и основните училища в  Меричлери и кв.“Изгрев“.

В 18 ч.там започва концерт, а кметът Стефан Димитров ще поздрави учители, ученици и родители по повод началото на новата учебна година.

По предварителни данни днес първият школски звънец ще посрещне в общинските училища на Димитровград 4 424 ученици. В края на миналата учебна година първокласниците са били 371. Община Димитровград все още не разполага с точна цифра колко са тръгващите на училище тази година, тъй като много родители записват децата си в две или даже в три училища и в последния момент решават кое от тях ще посещава рожбата им.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button