Регион

Задържаха единия от нападателите на англичаните в Синапово

Полиция61-годишен жител на тополовградското село Синапово е задържан с постоянна мярка за извършен грабеж, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково. Той е един от двамата, нападнали английски граждани на 8-ми септември.

Haskovo.info припомня, че двамата нападатели нахлуха маскирани в дома на англичаните в селото, завързаха ги и им отнеха мъжки и дамски златен пръстен, сребърна гривна, 500 паунда и чанта с документи.

При оперативно издирвателните действия и извършените претърсвания в дома на грабителя тополовградските криминалисти се натъкват на вещи – предмет на грабежи и кражби в продължение на няколко години. В къщата и помощните постройки към нея полицейските служители се натъкват на пушка със заличени номера, самоделно оръжие, патрони за автомат Калашников, патрони за пистолет и пушка. Иззети са и холова гарнитура, кухненско обзавеждане, мобилни телефони, телевизори, лаптоп, CD – всички предмети на посегателства по 9 досъдебни производства над английски граждани.

Работата по издирването на втория съучастник продължава. В селото има закупени 90 имота от граждани на Великобритания, 45 от тях са отремонтирани за живеене, а 15 семейства живеят там постоянно.
На срещи с тях началникът на районното управление в Тополовград е препоръчал поне в домовете, където не се живее постоянно, да бъдат монтирани системи на СОД.

61-годишен димитровградчанин и 56-годишната му съпруга са задържани по подозрение в извършването на кражба. Вчера двамата са откраднали портмоне с документи и 800 лева и 100 евро от 54-годишен жител на града докато пазарувал в хипермаркет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button