Хасково

Учебната година в Хасково започна с химна и песента на града

С издигане на националния флаг под звуците на Химна на България в Хасково бе открита учебната година. 26 600 ученици посрещат днес школата в областта. В Хасково освен химна на България прозвуча и песента на града.

ОУ Св.св. Кирил и Методий320 ученици посрещна на 15 септември ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. В присъствието на началника на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайтов и заместник – кметовете Татяна Димитрова и Нели Станева бе открит новопостроения четириетажен корпус към училището.

„Първокласниците са най-притеснени на днешния ден, но няма от какво. Очакват ги нови стаи със самостоятелни работни места„, каза директорът на школото Костадин Калъпов. „Въпреки че 15 септември не е официален празник в центъра на ценностите на българина винаги е било образованието“, каза пред събралите се ученици, учители, родители и гости началникът на АБВ-то Иван Панайотов. Той пожела на учениците да са много щастливи, че участ в такова училище. Панайотов напомни на децата, че през новата година ще има много време за учене и игри и по-малко бели.

ОУ Св.св. Кирил и Методий Поздравителен адрес от името на кмета на община Хасково Георги Иванов прочете неговият заместник Татяна Димитрова. В писмото градоначалникът поздрави всички с настъпването на учебната година и пожела на първокласниците да извървят успешно своето пътуване към новости и знание, защото знанието прави човека по-силен и поздрави събралите се с песента на Хасково. Заместник-кметът Нели Станева връчи на Костадин Калъпов разрешение за ползване на новия корпус.

ОУ Христо СмирненскиОбластният управител на Хасково Румен Данев откри учебната година в „ОУ Христо Смирненски“. Гост на откриването беше и председателят на общинския съвет Делян Делчев. Единствените „униформени“ ученици в града и техните учители и родители тържествено започнаха учебната 2009/2010 година с песни и танци. „Всеки път започваме учебната година с нещо ново, този път можем да се похвалим с нов физкултурен комплекс„, каза директорът на училището Венко Точевски. 

ПГТЗа 635 деца започна учебната година в Професионалната гимназия по туризъм в Хасково, съобщи директорът на школото Пенка Георгиева. Тя пожела успехи на всички възпитаници и най-вече на онези 192, които за пръв път тази година ще прекрачат прага на гимназията. 129 пък са дванайсетокласниците, за които 2009/2010 година ще сложи край на средното им образование. За първи път Професионалната гимназия по туризъм в Хасково обучава една паралелка по специалност „Бизнес – администрация“ с прием след 7 клас.

ОУ Св.св. Кирил и Методий ОУ Св.св. Кирил и Методий
ОУ Климент Охридски ОУ Климент Охридски
ПГТ ПГТ
ОУ Христо Смирненски ОУ Христо Смирненски

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.09.2009 15:50 15:50

😥 takuv ki4 e toia 15 septemvri 4e 4ak da ti se dopla4e

бостанджиева
бостанджиева
15.09.2009 15:59 15:59

Жоалка пародия е този химн на Хасково!Сигурно пак са похарчили сумати пари от нашите данъци за да задоволи някой самолюбието си ❗ 😥

Samson
Samson
16.09.2009 2:09 2:09

Този Калъпов е тъпанар калъпов!Цял град негодува как си открадна от двора на ТМАСС и си построи къщичка..С такива свободно мислещи и действащи управници доста дълго ще градим демокрацията..

гост
гост
16.09.2009 8:39 8:39

Тези униформи са отвратителни така или иначе хората си ги купуват поне да бяха по-красиви на външен вид. Пак някоя шивашка фирма с връзки се уреди да си пробута стария плат и грозния цвят. Дизайнера на униформите искам да попитам кой му е дал диплома за дизайнер моделиер. И който му я е дал да си я вземе. Никакъв нюх и стил. ОТ ВСЯКО ДЪРВО СВИРКА НЕ СТАВА.

kakata
kakata
19.09.2009 22:11 22:11

kolko sa slatki tiq dvete mom4enca na snimkata naprao 6te gi izqm v 1 klas e super da si parvoklasnik

Back to top button