Регион

Обсъждат проекта за възстановяване на „Злато поле“

Злато полеПублично обсъждане на проект за възстановяване, опазване и устойчиво управление на Защитена местност „Злато поле“ организира от 18.30 ч., в читалището на селото кметът Стефан Димитров

Проектът е на стойност 891 133 лв. и общината спечели финансиране по Оперативна програма „Околна среда“, като сама трябва да осигури част от средствата. Предмет на обсъждането в с. Злато поле е намерението да кандидатства за дългосрочен инвестиционен кредит на стойност 350 000 лв. и

Злато поле е най-голямата естествена влажна зона по поречието на река Марица. Тя е със световно значение, тъй като там гнезди и нощува световнозастрашеният вид малък корморан. Могат да се видят и други редки видове птици и растения.

Осъществяването на тази разработка е реална предпоставка и за развитие на екотуризма в региона, тъй като е предвидено сградата на старото кметство в съседното село Райново да се превърне в интерактивен презентационен и посетителски център, в който по атрактивен  и достъпен начин туристите да се запознаят с неоценимото богатство на защитената местност „Злато поле“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button