Хасково

Пращат трите котки от хасковския зоопарк в Южна Африка?

Мечето Васко в Павликени

Мечето Васко в Павликени

„Водим преговори с Министерството на околната среда и водите трите котки от хасковския зоопарк да бъдат транспортирани до Южна Африка, където има специален парк за големи котки“, каза за Haskovo.info ръководителят на отдел „Маркетинг“ за България на фондация „Четири лапи“ Явор Гечев. Според него трите женски живеят в клетка с площ около 60 кв.м., което е крайно недостатъчно за тях.

„Другото, което ни провокира да предприемем тази стъпка са белезите по животните, което говори, че вероятно са бити„, допълни Гечев и изрази увереност, че в Южна Африка котките ще се чувстват по-добре. Там паркът бил подобен на този в Белица.

Междувременно от фондация „Четири лапи“ съобщиха за Haskovo.info, че състоянието на мечето Васко, което бе транспортирано в зоопарка в Павликени в началото на септември е стабилно. „Клетката на мечката е в много по-добро състояние от хасковската. В нея животните имат достъп до течаща вода, което е много важно за една мечка. За сравнение в хасковския зоопарк имаше едно зеленясало гьолче„,  коментира още Явор Гечев.

Мечето Васко в ПавликениСпоред него другото предимство на клетката в Павликени е, че мечето има достъп до директна слънчева светлина и се шири на площ от 150 кв.м. „. Там то ще съжителства с друга мечка, каквато възможност в хасковския зоопарк нямаше и затова  Васко все още има поведенчески проблеми“,  каза в заключение Гечев.

От „Четири лапи“ припомнят, че в началото на годината в хасковския зоопарк почина по-възрастната мечка, като близо две седмици от общината са отричали това да се е случило. Тялото на мъртвата мечка престояло в клетката повече от седмица, изложено на показ на посетителите, твърдят природозащитниците.

През април активисти от друга чужда организация откриха телата на над 40 бездомни кучета в контейнерите за смет на зоопарка. При проверка на „Четири лапи“ през юни пък беше разкрита незаконна кланнична дейност на територията на зоопарка, която се е извършвала буквално пред очите на посетителите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КББ
КББ
16.09.2009 18:49 18:49

Леопардът жив ли е още?

Анонимен
Анонимен
16.09.2009 22:57 22:57

Котките не са ли 5? 3 лъвици, един мъжки лъв и 1 мъжки леопард!?!?!?!?!

Анонимен
Анонимен
17.09.2009 8:57 8:57

[quote=Гост]Котките не са ли 5? 3 лъвици, един мъжки лъв и 1 мъжки леопард!?!?!?!?![/quote]

В новината става въпрос за женските 💡 , а те са 3.

Back to top button