Регион

Насърчават димитровградчани да стават приемни родители

Община ДимитровградДен на приемната грижа организира в деня на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов община Димитровград, съвместно с Фондация „Подари усмивка“. Целта на инициативата е да даде повече информация на хората за приемните семейства и за децата, които растат в домове.

В 13 часа днес в парка пред Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград, ще заработи своеобразен информационен център на открито. Социални работници и специалисти ще разговарят с родители за възможностите на приемната грижа и ще разясняват казуси от действащото в страната законодателство. В консултациите ще се включат експертите на Отдел „Закрила на детето“ в Дирекция „Социално подпомагане“, ресорни специалисти на общинска администрация, както и от Фондация „Подари усмивка“.

От общинския Детски и младежки център ще обособят детски кът, където малчугани ще рисуват, ще моделират фигурки от пластелин и ще се забавляват, съобщи старши експертът от дирекция „Хуманитарни и социални дейности“ Галина Пенева

В община Димитровград приемните семейства се увеличават,  допълни тя. До февруари тази година е имало само едно такова семейство, докато сега вече са три, а едно е в период на проучване и съвсем скоро се очаква да бъде одобрено.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button