Хасково

Ремонтът в Дома за стари хора привършва, строежът на параклиса буксува

Първата копка на параклиса

Първа копка на параклиса през март 2008 година

Ремонтът в Дома за стари хора на Кенана ще е завършен до няколко седмици, съобщи за Haskovo.info директорът му Вълко Пехливанов.

Живеещите в социалното заведение възрастни хора ще посрещнат зимата с нова алуминиева дограма, подменени тавани, подови настилки и изолация и ремонтирани бани и тоалетни.

Haskovo.info припомня, че стойността на ремонта е 1 милион лева. По-голямата част от парите са осигурени по проект „Красива България“, а участието на община Хасково е в размер на 200 000 лева.

Междувременно стана ясно, че изграждането на параклиса в Дома за стари хора на Кенана е в застой. Събрани са първите 5000 лева от дарители. „Когато средствата станат 10 000 лева, игуменът на „Кръстова гора“ отец Висарион е поел ангажимента да започне създаването на проект за изграждането на християнския храм„, каза Вълко Пехливанов. 

Първата копка на бъдещия параклис бе направена в края на март 2008 година. Тогава бе обявено, че той ще струва около 25 000 лева и ще носи името „Света Ана“. Хората, които са подпомогнали финансово начинанието досега  са хаджи Снежана Гарабед, бившият директор на „Социално подпомагане“ Даниела Захариева, общинските съветници Албен Манджуков и Стефан Атанасов и хасковски нотариуси.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button